Ingatlankereső

Blog bejegyzéseink

Miért forduljunk ingatlanirodához?

Egy szimpatikus, jól felkészült, tárgyalóképes szakembernek, aki az adásvétel létrejöttében is érdekelt, szívesebben adnak Megbízást, illetve vesznek tőle ingatlant, még akkor is, ha ez pénzbe kerül.   


Hogyan válasszunk ingatlanközvetítőt?

A rengeteg ingatlanügynök ellenére, úgy vélem, kereskedelmi képviselőnek egy iroda is elegendő,- de az jó legyen, esetleg a legjobb. Ezért igyekeznék megtalálni a legjobbat…


Nagy legyen az ingatlaniroda, vagy kicsi?

Saját megfigyelésem, hogy a Vevők többsége is előnyben részesíti a kisebb irodák szolgáltatásait.


Ingatlan eladás ingatlanossal, vagy ingatlanos nélkül

Az ingatlanközvetítés egy jóléti szolgáltatás, aminek az igénybevétele nem kötelező.


Hogyan lehet tönkretenni, egy ingatlan reputációját?

A ténylegesen megtörtént eset tanulsága, szakmai dolgokban, nem szabad engedni az Ügyfélnek.


Minden annyit ér, amennyit megadnak érte...

Piaci összehasonlító adatok alapján, megállapítjuk eladó balatoni ingatlanának legvalószínűbb értékét.


Tanácsaim Eladóknak.

Amikor egy ingatlantulajdonos eladásra szánja rá magát, leghelyesebb, ha megjegyzi a következőket. Az eladó ingatlant „piacképessé” kell tenni. Először is menjen el a területileg illetékes Földhivatalba és az ingatlan-nyilvántartásban nézze meg ingatlanának a tulajdoni lapját, helyesek-e rajta az adatok?


Tanácsaim Vevőknek

A Vevőnek a szerződésben nyilatkoznia kell arról, hogy az ingatlant megtekintett, megismert állapotban veszi meg. Ha ezt aláírta, utána már olyan kifogással nem élhet, amit megtekinthetett, megismerhetett volna. A megtekintést olyan időpontra szervezze, amikor jól lehet látni. Szánjon megfelelő időt a megtekintésre!


A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.