Ingatlankereső

Blog bejegyzéseink

Csináljon minőségi ingatlancserét!

Vannak olyan időszakok az ingatlanpiacon, amikor hirtelen sok lesz az eladó ingatlan, az árak magasak, vagy, nincsenek Vevők, nincs pénz, nem vesznek semmit, nincs adásvétel. Ezen segít a csere.


Ingatlan adásvétel Alfája és Omegája, a megtekintés

Vevő az ingatlant megtekintett, megismert állapotban veszi meg. Az ingatlant meg kell tekinteni a valóságban is. A fotók, a videók nem képesek visszaadni a valóságot, sőt nemegyszer eltérnek attól.


Irreális ingatlanárak és a lottó ötös, a főnyeremény

A legtöbb Eladó mielőtt áruba bocsájtja az eladó ingatlanát, körülnéz, mások miket hirdetnek. Ha azt tapasztalja, hogy az irányárak irreálisan magasak, akkor Ő is irreálisan magasra tartja...


A felesleges ingatlan, egy holt tőke, amit el kell adni

Az olyan ingatlan, amelyet nem használnak, az csak egy holt tőke. Ha nincs haszna, nem hoz semmit, nem termel megfelelő nagyságú jövedelmet, akkor csak terhei (költségei) vannak. Az ilyet el kell adni.


Az ingatlan adásvétel és a likviditás, az eladhatóság

A „likviditás” latin szó és pénzzé tehetőséget, eladhatóságot jelent. Tapasztalatom szerint, egy ingatlant akkor kell eladni, amikor keresik. Mi lesz akkor, ha már nem keresik? Akkor megmarad.


Ingatlan eladás ingatlanos nélkül, vagy ingatlanossal

Az ingatlanközvetítés egy jóléti szolgáltatás, amelynek az igénybevétele nem kötelező. Ennek ellenére az ingatlanközvetítés, az egész világon, mindenhol, egy elismert szakma.


Hogyan válasszunk ingatlanközvetítőt?

A rengeteg ingatlanügynök ellenére, úgy vélem, kereskedelmi képviselőnek egy iroda is elegendő,- de az jó legyen, esetleg a legjobb. Ezért igyekeznék megtalálni a legjobbat…


Nagy legyen az ingatlaniroda, vagy kicsi?

Saját megfigyelésem, hogy a Vevők többsége is előnyben részesítik a kisebb irodák szolgáltatásait. A kisebb irodák, az eredményességben, a személyes szolgáltatásokban, gyakran jobbak, mint a nagy irodák.


Miért forduljunk ingatlanirodához?

Egy szimpatikus, jól felkészült, tárgyalóképes szakembernek, aki az adásvétel létrejöttében is érdekelt, szívesebben adnak Megbízást, illetve vesznek tőle ingatlant, még akkor is, ha ez pénzbe kerül.   


Minden ingatlan annyit ér, amennyit megadnak érte...

Piaci összehasonlító adatok alapján, megállapítjuk eladó balatoni ingatlanának legvalószínűbb értékét. Szakértőink 40 év alatt, több mint 10000 értékelést végeztek...


Vagy mi adjuk el az ingatlanát, vagy eladja más

Az ingatlanközvetítőknek kifejezetten károsak azok az internetes hirdetőfelületek, ahol a magánhirdetők (tulajdonosok) is hirdethetnek.


Ingatlanközvetítés és a bizalmi jelleg, a diszkréció.

Az igazán diszkrét adásvételeket az jellemzi, hogy nem tudott róla senki, csak az Eladó, a Vevő, az Ügyvéd és a közvetítő. Az ingatlanközvetítés, személyhez kötött, bizalmi jellegű szolgáltatás.


Hogyan lehet tönkretenni, egy ingatlan reputációját?

Szakmai dolgokban, nem szabad engedni az Ügyfélnek. A jól felépített márkának vége, a reklám által hozzáadott érték elveszik, az ingatlan elveszíti a hitelét, az imázsát, a reputációját.


Tanácsaim Eladóknak.

Amikor egy ingatlantulajdonos eladásra szánja rá magát, leghelyesebb, ha megjegyzi a következőket. Az eladó ingatlant „piacképessé” kell tenni. Először is menjen el a területileg illetékes Földhivatalba és az ingatlan-nyilvántartásban nézze meg ingatlanának a tulajdoni lapját, helyesek-e rajta az adatok?


Tanácsaim Vevőknek

A Vevőnek a szerződésben nyilatkoznia kell arról, hogy az ingatlant megtekintett, megismert állapotban veszi meg. Ha ezt aláírta, utána már olyan kifogással nem élhet, amit megtekinthetett, megismerhetett volna. A megtekintést olyan időpontra szervezze, amikor jól lehet látni. Szánjon megfelelő időt a megtekintésre!


A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.