Ingatlankereső

Nagy legyen az ingatlaniroda, vagy kicsi?

Saját megfigyelésem, hogy a Vevők többsége is előnyben részesítik a kisebb irodák szolgáltatásait. A kisebb irodák, az eredményességben, a személyes szolgáltatásokban, gyakran jobbak, mint a nagy irodák.

Nagy legyen az ingatlaniroda, vagy kicsi?

 

A nagy ingatlanirodák büszkék arra, hogy sokan vannak és csapatban dolgoznak. Van ügyfélszolgálatosuk, aki egész nap bent ül az irodában,- fogadja az ügyfeleket,- végighallgatja a ráérők élettörténetét. Van külön pályázatírójuk,- ügyvédjük,- hitelközvetítőjük,- energetikusuk. Aztán ott vannak a területi képviselőik,- mert minden általuk felosztott területnek külön képviselője, üzletkötője van. Főnökök egész sora alkotja a vezérkart, több szinten.

A legalsó szintű vezetőknek csak annyi a dolga, hogy pótolja a kilépő munkatársakat és kiképezze az új belépőket, illetve a magasabb vezetés akaratát végrehajtsa. Olyan nagy igény van a területi képviselőkre, hogy állandó a felvétel. Már csak az állandó munkaerő vándorlás miatt is. Amikor a „csapatra” rábukkan valaki a világhálón és végignéz a mosolygós arcokon, el lehet gondolkodni rajta, ki fogja őket fizetni? Mert valamiből megélnek.

A kis, leginkább egyszemélyes vállalkozásoknak erre nincs lehetőségük. Egyedül dolgoznak, legfeljebb egy-egy munka kapcsán ketten-hárman összefognak és megosztják egymás között a jutalékot. A kis cégek, az egyszemélyes ingatlanirodák mégis élnek. Vajon miért?

Mi lehet ennek az oka?

Hasonlóan a gyári munkáshoz, ha valaki már kitanulta a szakmát és érez annyi erőt magában, hogy megéljen a saját lábán, kilép a gyárból, és saját vállalkozást alapít. Ugyanez van a nagy ingatlanirodáknál is. A jobbak, otthagyják a nagyobb irodákat. Ezért van az, hogy a kisebb irodák, ötletben, kreativitásban, egy főre jutó eredményességben, a személyes szolgáltatásokban, a jutalék nagyságában (minél nagyobb az iroda, annál többen osztoznak rajta), rugalmasságban gyakran jobbak, mint a nagy irodák. Az eredményesség, a szép munka nem méret kérdése.

Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző, és szakértő 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző, és szakértő 06-30-218-0000

Ingatlant, ha eladna vagy venne,- szakértelmünk Önnek is hasznára lenne…

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.