Ingatlankereső

Ingatlan adásvétel Alfája és Omegája, a megtekintés

Vevő az ingatlant megtekintett, megismert állapotban veszi meg. Az ingatlant meg kell tekinteni a valóságban is. A fotók, a videók nem képesek visszaadni a valóságot, sőt nemegyszer eltérnek attól.

Az ingatlan adásvétel Alfája és Omegája a megtekintés

A Vevők többsége előszeretettel, az Interneten keresik a saját szempontjaiknak megfelelő házat, lakást, nyaralót, üdülőt, telket. Viszonylag sok portál foglalkozik ingatlanok hirdetésével és az igényes ingatlanközvetítők is. Az ingatlanos portálokon, vannak szűrési feltételek, a fontosabb paraméterekre: irányár, telekterület, épületnagyság, helyiségek, építés éve, szerkezetek, közművek, továbbá fényképek, légi fényképek, alaprajzi beosztások, videók.

Egyet nem szabad elfelejteni. A Vevő figyelmét természetesen fel kell kelteni, az érdeklődését fel kell csigázni az ingatlan iránt a hirdetésekkel, de minden esetben meg kell nézni az ingatlant! Az ingatlan adásvétel Alfája és Omegája a megtekintés. A személyes benyomások, a környezet, a fizikai, jogi vizsgálatok fontosak, hogy alá merje írni a szerződésben: „Vevő az ingatlant megtekintett, megismert állapotban veszi meg.” Ha a szerződésben ezt aláírta, olyan kifogással már nem élhet, amit megtekinthetett, megismerhetett volna.

A fotók, a videók nem képesek visszaadni a valóságot, nemegyszer elütnek attól. A fotókon, gyakran nem látszanak a felázás nyomai, a fürdőszobai fényképen nem kehet megkopogtatni a csempét, nem akar-e leválni a falról, vagy nem akarja-e levetkőzni a fal a vakolatot, mert esetleg a fal, gázszilikátból épült.

Ehhez, ha körültekintően leinformálta a "Hirdetőt", és megfelelőnek találta, kérje tőle az ingatlan bemutatását, vigyen magával szakembert, aki már látott (vett) ingatlant. A vételt megelőző döntés előtt beszélje át a látottakat vele! 

Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és szakértő, telefon 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és szakértő, telefon 06-30-218-0000

Ingatlant, ha eladna vagy venne,- szakértelmünk Önnek is hasznára lenne…

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.