Ingatlankereső

Balaton északi part - Nemesgulács

Kód: Zk-70

Ingatlan befektetési lehetőség a Badacsony-hegy északi lejtőjén

A terület megvételét követően, további területek megvásárlására nyílik lehetőség.

A Badacsony-hegy és Gulács-hegy között, a Badacsony északi lejtőjén, a FATA birtok szomszédságában, eladás tárgyát képezi, egy 7544 m2 földterület 1620/12960-ad része, mely 943 m2 osztatlan közös, földterületnek felel meg. 

Az ingatlan megközelítése, részben aszfaltos, részben bazaltzúzalékos úton, szép kis présház-nyaralók között történik. Közművek közül villany áll rendelkezésre. A terület Nemesgulácshoz tartozik. Ingatlan-nyilvántartási megnevezése: kivett lakóház, udvar, szőlő és út, szántó, erdő. A terület adásvétele nem kifüggesztéses.

A földterületnek 17 társtulajdonosa van, akiknek elővételi joga van az adásvétel tárgyát képező területhányadra. Amennyiben nem élnek elővételi jogaikkal, a Vevő birtokon belülre kerül, és neki lesz elővételi joga a többi területhányad megvételére. A legtöbb társtulajdonos eladná a saját eszmei hányadát.

Amikor Vevő a további területek felvásárlásával eléri a 2700 m2 térmértéket, lehetősége nyílik arra, hogy jogilag is megosztassa a területet. A terület, valamikor szőlő volt, de kipusztult, jelenleg beerdősödött, és ki lehet tisztítani. Építésügy besorolása MK kertes mezőgazdasági övezet. Amikor a terület önálló helyrajzi számot kapott, akkor a terület 80 %-ának szőlővel történő betelepítését követően 3 % mértékig gazdasági épülettel beépíthetővé válik.

A területen jelenleg is, amennyiben társtulajdonosok között használati megosztás jönne létre, lehetőség nyílik arra, hogy a 943 m2 területet Vevő kitisztítsa, szőlővel ültesse be és terepszint alatti "földi pincét" építsen a terület műveléséhez.

A szép kis hely megéri a vesződséget és a fáradtságot, a majdan elkészült tájba illő présház-nyaraló, a hegyvidéki panoráma, a csend és nyugalom, a tanúhegyek látványa, a Balaton közelsége, mindenért kárpótolni fogja új tulajdonosát. Az adásvétel tárgyát képező területhányad ára, a becsértéke: 3,77 millió Ft. 

Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.