Ingatlankereső

Balaton déli part - Balatonvilágos

Kód: eladó-lakóház-Balatonvilágos-Lh-593

Jól hasznosítható, 3 lakásos lakóház, Balatonaligán eladó

Miközben az egyik lakást lakja, vagy nyaral, a másik 2 lakás kiadásából jövedelemre tehet szert.

Pénzt termelő lakóház, Balatonaligán eladó

Budapesthez közeli Balatonaligán, teljesen bekerített, 399 m2 térmértékű, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, összközműves, parkosított telken eladó egy háromszintes, karbantartott állapotú családi lakóház. A lakóház megvétele egyúttal befektetés is.

A családi lakóház, mindegyik szintje egy - egy külön-bejáratú lakásnak felel meg, konyhával, fürdőszobával, nappalival, 2 - 2 hálószobával. A telek utcafronti szélessége 16,86 méter, átlagos mélysége 24,08 méter.

A lakóház környezetében jellemzően nyaralóépületek találhatók, de vannak állandó lakosok is. A lakóháztól az étterem, az autóbuszmegálló kb. 500 méter, az élelmiszerbolt, a vasútállomás kb. 700 méter, a jelenleg is fejlesztés alatt álló Club Aliga, új nevén Aligaliget kb. 400 méter, a Balaton vize kb. 900 méter, míg az M7-es autópálya le- és felhajtója kb. 1200 méter távolságra található.

Balatonaliga az egyik kedvelt balatoni üdülőhely, ugyanis könnyű megközelíteni autóval a 7-es és a 71-es főútról, valamint az M7-es autópályáról, illetve jó a vonat és az autóbusz közlekedés is.

A ház, a külön bejáratú lakrészeinek köszönhetően többféle funkcióra alkalmas:

  • jól kiadható szeparált 3 lakás nyáron fizető vendégeknek, vagy egész éves albérletnek.
  • egyik lakásban a tulajdonos lakhat, a másik kettőt jövedelemszerzésre használhatja.
  • a földszinti lakásban a szülők lakhatnak, a másik kettő lakásban, két felnőtt gyermeke a családjával.
  • generációk egyidejű nyaralása, a nyári szabadság ideje alatt egymás zavarása nélkül elférnek szülők a gyermekeikkel, nagyszülők az unokákkal, vagy a felnőtt gyerekek barátaikkal.

A Club Aligába (egykori MSZMP üdülő), új nevén Aligaliget Üdülőcentrumba ingyenesen lehet bemenni és igénybe venni a szolgáltatásokat. Lehet itt enni - inni, fagylaltozni, kisgyermekek részére gyermekmedence és több játszótér van, az árnyékot adó fák alatt lehet a nagy melegben hűsölni. Akinek vitorlás hajója van, itt a kikötőben lehetősége van a hajó tárolására.  

A földszint kb. 63,81 m2, az emelet kb. 53,54 m2, a tetőtér kb. 50,39 m2 alapterületű. A három szint nettó össz-szint alapterülete kb. 167,74 m2.

1994 évben a lakóházat építész tervezte, aki nyilatkozott a jóságáról, az I. fokú Építésügyi Hatóság engedélyezte, használatbavételi engedélyt adott ki azzal, hogy a ház kielégíti a lakóházra előírt követelményeket és a hőtechnikai szabványoknak megfelel.

A lakóház korszerű építőanyagokból épült, a nyílászárók hőszigetelt üvegezésű műanyag szerkezetek redőnyökkel, szúnyoghálókkal felszerelve, tetőzete cserépfedés. A lakóház 1996 évben kapott használatbavételi engedélyt.

A képeken a földszinti nappali,- konyha,- étkező látható.

A képek szintén a földszinten készültek.

A földszinten, kényelmes a tartózkodás, a képen a földszinti hálószoba látható.

A padló- és oldalfalburkolat Olasz vízzáró burkolat. A képen a földszinti fürdőszoba (zuhanyozó,- mosdó,- WC) látszik. 

A kb. 16,07 m2-es földszinti tároló jelenleg raktárként és háztartási helyiségként van használva, itt van a mosógép és van egy kézmosó is, de garázsként is funkcionálhat. A tárolóból nyílik a kazánház (a képen ez látható), itt található a vízmelegítő gázbojler és a fűtést biztosító gázkazán. A kazánházban is van kézmosó és illemhely. 

A kép, az emeleti közlekedőt ábrázolja.

Ezen a szinten a nappaliban van felszerelve egy klíma készülék. A tűzhely gázüzemű, felette szagelszívó található. A képen az emeleti nappali,- étkező és a konyha kapcsolata látszik.

A képen az emeleti nappali,- étkező és a kb. 12,58 m2-es fedett terasz látható.

Az emeleten és a tetőtérben padlófűtés van, a földszinten jelenleg a kazánházban van radiátoros fűtés, a többi helyiségekben szükség esetén NOBO fűtőpanel felszerelésével megoldható a fűtés. A képek, az emeleti hálószobákban készültek.

A fürdőszobában ki van építve a hideg-melegvíz vételi lehetőség, ide lehet bekötni az automata mosógépet. A képen az emeleti fürdőszoba (kád,- mosdó) látható.

Az emeleti fürdőszoba mellett közvetlenül van a külön helyiségben lévő illemhely.

Közművek: vezetékes ivóvíz, kerti locsolómérő, villany földkábelen bekötve (220 Volt háztartási áram 1 x 32 Amper áramerősséggel), vezetékes földgáz és szennyvízcsatorna.

A fűtést gázkazán, a melegvizet gázbojler biztosítja. Riasztó és kamera rendszer ki van építve, a mobiltelefonos applikáció segítségével aktuális élőképeket a valós időben lehet nézni, hogy mi történik a balatoni házunknál.

A tetőtérbe ezen a lépcsőházon keresztül lehet felmenni.

 Ezen a szinten is van klíma. A tetőtéri nappali,- konyha,- étkezőt láthatjuk.

A képek, tetőtéri hálószobákban készültek.

A képen a tetőtéri fürdőszoba (zuhanyozó, mosdó, WC) látszik. A padló- és oldalfalburkolat Olasz vízzáró burkolat. 

Autóval a VIACOLOR beton burkolaton vagy a fedett gépkocsi beállóban lehet parkolni.

A kert egy része parkosított, a növényeket a 4 m3-es víztároló tartályból lehet öntözni. Az udvar pormentesített, térkővel burkolt, több autóval lehet parkolni. A kerti kiülőben, a filagóriában, fedett helyen lehet elfogyasztani a grillezett ételeket. 

A télen, nyáron használható fűthető dézsafürdőben 6 - 8 személy tud fürdőzni. Vétel esetén eladó ezt a dézsafürdőt vevőnek ajándékba adja. A befektetés jellegű, jövedelemszerzésre is alkalmas, három családnak, több gyermekes családnak szeparált használatot nyújtó lakóház irányára, a becsértéke: 103 millió Forint. 

Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő 06-30-218-0000

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.