Ingatlankereső

Balaton déli part - Balatonvilágos

Kód: eladó-balatonvilágosi-telek-244

Balatonvilágoson, építési telek eladó

Befektetésnek kiváló és lakókocsi is elhelyezhető.
Balatonvilágoson, építési telek eladó
Balatonvilágoson, építési telek eladó

Az utóbb időben egyre nagyobb igény jelentkezik, hogy a családok leköltöznek a Balatonhoz állandó itt lakásra, vagy időszakosan, itt eltöltve a szabadságot, vagy egy-egy hétvégi kikapcsolódásra.

A Budapesthez közeli Balatonvilágoson 797 m2 nagyságú, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, teljesen bekerített építési telek eladó. A telek településen belüli elhelyezkedése jó, környezetében több épülő ház és nyaraló épület van.

A telek, könnyen és rövid idő alatt megközelíthető az M7-es autópályáról, de jó a vonat és az autóbusz közlekedés is. Élelmiszerbolt, posta, cukrászda kb. 1500 méter, étterem kb. 500 méter, vasútállomás kb. 700 méter, Balaton kb. 1200 méter távolságra van. Az M7-es autópálya le- és felhajtója kb. 2000 méterre van.

A füves kertben termő gyümölcsfák vannak.
A füves kertben termő gyümölcsfák vannak.

A telek füves, benne több termő gyümölcsfával: alma, szilva, körte, dió, kajszibarack, őszibarack, cseresznye, meggy, füge, mandula, mogyoró. Közművei: be van vezetve a villany földkábelen (220 Volt háztartási áram 1 x 32 Amper áramerősséggel), a vezetékes ivóvíz és a szennyvízcsatorna.

A képen, a  termő körtefa látható.
A képen, a termő körtefa látható.

Rendezési Terv szerinti besorolása Lke-13 kertvárosi lakóterület, szabadon állóan, 20 % mértékig lehet beépíteni lakóházzal, 4,5 méter építménymagassággal. Terepszint alatti beépíthetőség mértéke 10 %. Kettő épület is építhető, egy főépület és egy melléképület.

A telek alkalmas arra, hogy földszintes házat építsen tágas kertkapcsolatos terasszal, egy szinten megoldva az életteret lépcsőzés, tetőtér beépítése nélkül. Legcélszerűbb, ha a Nemzeti Mintaterv Katalógusból választja ki leendő otthonának tervét: https://www.oeny.hu/oeny/nmtk/mintatervek

Sok település nem engedi meg lakókocsik elhelyezését, de itt Balatonvilágoson lehet, a Helyi Építésügyi Szabályzatban leírtaknak megfelelően, ezen a telken akár kettő lakókocsi is elhelyezhető a kert hátsó felében. A kertben bográcsozhat, elhelyezhet kerti medencét, pavilont, gyermeknek mászókát, hintát, csúszdát, építhet szabadtéri konyhát és élvezheti a kerti örömöket.

A kertben mindig érik gyümölcs.
A kertben mindig érik gyümölcs.
A képen, a zamatos szilvák látszanak.
A képen, a zamatos szilvák látszanak.

Ajánlom azoknak, aki saját, egyéni elgondolású környezetbe simuló ízléses lakóház építését tervezik, vagy csak lakókocsi elhelyezésben gondolkoznak. Ha nem épít rá, akkor befektetésnek is jó vétel. A balatoni telek irányára 31,2 millió Forint. 

Lőkös Gáborné Erika 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné Erika 06-30-218-0000

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.