Ingatlankereső

Balaton déli part

Kód: eladó-befektetési-föld-253

Falu a faluban

Befektetésre alkalmas földterület a Balatontól 10 kilométerre eladó

A Balatontól 10 kilométerre, 69296 m2 nagyságú, "szántó" megnevezésű földterület eladó. A jelenleg szántó besorolású művelt föld, a belterületbe vonás után a többszörösét fogja érni.

A földterület két oldala már beépített. Kívánatos lenne a képen látható földterület belterületbe vonása, hogy itt is építési telkek legyenek, és házak álljanak itt. Ez az Önkormányzatnak is érdeke, hiszen beépíthető telek esetén telekadó, ha felépülnek a házak, akkor építményadó címén helyi forráshoz jut, ha pedig a település lélekszáma növekszik, akkor a központi költségvetésből fejkvótát kap a település. Minden település érdeke, az állandó lakosok számának növekedése.

A földterületet, a Rendezési Terv belterületbe vonhatónak jelöli. A terület földúton található, és a belterületbe vonást követően jogilag is megoszthatóvá válik, és kertvárosi lakóövezet besorolású építési telkek lesznek belőle. Az így kialakított telkek 30 %-ban beépíthetők lesznek.

Közművesítés: vezetékes ivóvíz, villany, vezetékes földgáz van a közelben, a szennyvízkezelés https://okotechhome.hu/biologiai-szenyviztisztito-telepek/ helyileg megoldható

A terület mérete átlagosan: kb. 180 m széles és átlagosan 385 m mélységű. Az ingatlantól a Balaton kb. 10 kilométerr van. A Balaton közelében, a beépítésre alkalmas telkek száma folyamatosan csökken ezért szakértők szerint a telekárak növekedni fognak.

A búza, kukorica, napraforgó, repcetermesztésen túl, alternatív hasznosítási lehetőségként megemlítem, hogy napelem park kialakítására és idegenforgalmi befektetésre is alkalmas. A befektetési lehetőség irányára 380 millió Forint.  

Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.