Ingatlankereső

Balaton-felvidék

Kód: eladó-dunántúli-horgásztó-1

Horgásztó eladó

Itt a lehetőség! Egy kristálytiszta vizű horgásztó, ahol csak Ön horgászhat.

Dunántúlon, forgalmas főút mellett, engedélyes közútcsatlakozással eladó egy 132.121 m2 földterület, melyből 44.213 m2 erdő, 44.147 m2 gyep (legelő) és egy 43.761 m2 nagyságú bányató. A tó vízfelülete 36.000 m2, víztérfogata 112.000 m3, átlagos vízmélysége 3,1 méter, funkciója: hobbi horgászat, vízkészlete rétegvíz, minősége I. osztályú az érvényes vízjogi engedély szerint.

A meglévő épület, melegedő megnevezésű, alapozása beton, falai tégla, födémje és tetőszerkezete fa, tetőzete hullámpala. Az épületben kémény van, kályhával a fűtés megoldott. Közművek közül csak villany van (220 Volt és 380 Volt). Kútfúrásra van lehetőség, szennyvízkezelés zárt-szigetelt szennyvíztárolóban megoldható.

A tóban csak extenzív haltenyésztés végezhető, ami azt jelenti, hogy a halállomány telepítése a tó természetes hozamának figyelembe vételével történhet, hozamnövelés érdekében a tó vizének szerves-anyag tartalma nem növelhető, a halállomány etetése nem engedélyezett. A tóban jelenleg zömmel békés halak vannak, de ott jártamkor süllőrablást is láttam.

Az ingatlan kiválóan alkalmas arra, hogy kikapcsolódjon itt, horgásszon, vagy sétáljon az erdőben. Ugyanakkor jó lehetőség arra, hogy barátait meghívja horgászni. További lehetőség, hogy gazdasági funkciót adva az egész ingatlannak, horgásztasson és kitermelje az ingatlan kiadásait.

Végül, de nem utolsó sorban, mint távlati befektetés, a főforgalmú út forgalmára alapozva egy halászcsárda, de bármilyen idegenforgalmi vállalkozás is elképzelhető lenne a tó partján. A Polgármesteri Hivatal támogatna egy ilyen jellegű beruházást.

A tó környékén a partfal függőleges részeit nem szabad háborgatni a partifecskék és gyurgyalagok költő üregeinek védelme érdekében. Máshol a környezet alakítható. 

Az ingatlan ára 500.000 Euró. 

Lőkös Gáborné Erika ügyvezető 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné Erika ügyvezető 06-30-218-0000

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.