Ingatlankereső

Balaton északi part

Kód: Balaton-eladó-présház-nyaraló-396

Tökéletes balatoni pihenőtanya, zavartalan kikapcsolódáshoz eladó

Csend, nyugalom, magány, balatoni panoráma és finom borok

Balaton északi partján, strandtól 50 méterre, 5043 m2 területen présház-nyaraló eladó. Az ingatlan zsákutcában található, kevés nyaralóépülettel, ezért az ingatlan és környezete kevesek által lakott, nyugodt hely. Közelben van horgászati lehetőség is. A Balaton közelsége lehetővé teszi, hogy autó nélkül, gyalogosan, rövid sétával tudja megközelíteni a vízpartot.

Ha valakinek stresszes munkahelye van, a feszített hétköznapok után, vágyódik az igazi pihenésre, ahol csend, nyugalom van, kevés az ember, nem zavarja senki, és még a Balaton is látható, akkor az a hely ilyen!

A területen két épület található, egy présház-nyaraló és egy vendégház. Az épületek a telek felső részébe kerültek megépítésre, innen legszebb a kilátás. Mivel az épületek előtti lejtős részen van a saját szőlőterület, így oda nem építkezik senki, így a balatoni panoráma megmarad, mely elvehetetlen és örök.

A telek nagy része fiatal, jól karbantartott kordonos művelésű szőlő. A szőlő java része vörös borszőlő (Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon,) a fehér borszőlő (Olaszrizling). A szőlőt délkeleti fekvésének köszönhetően sok napsütés éri. A szüretelt fehér és vörös borszőlő cukorfoka magas, miáltal tüzes borok keletkeznek, a borivók nagy örömére. A területet északról védi a Balaton-felvidék, ezáltal ezen a fél mediterrán klímán nagyon jól terem a füge is. A területre autókkal be lehet parkolni.

Az 1925 évben, kőből épült pince,- présház belesimul a környezetébe. Nagyméretű fedett terasz, bortároló pince, tartózkodó, közlekedő, konyha és tárolók találhatók benne.

A kőház bejárata felett, 1925 olvasható.

A présház kb. 51,43 m2, a fedett terasz kb. 64,11 m2, a pince kb. 35,48 m2 alapterületű. A képen, a kőépület alaprajzi elrendezése látható.

Ez a fedett terasz a legértékesebb hely, itt zajlik az élet. A terasz intim, nem lát be senki, ugyanakkor az itt tartózkodók láthatják a Balatont.

A képen, a konyha látható. A konyhában készült ételt egy külön erre a célra szolgáló ajtón ki lehet tálalni a fedett teraszra.

A pincébe, ezen az ajtón lehet lemenni. Eredeti ajtó és a második képen ábrázolt, működő, kovács által készített zár és kovácsolt kulcs is.

A képen, a pince látszik. A pince szellőzését jobbá lehet tenni a szellőzőkürtők kitisztításával. A dongaboltozatos pince hűvös, megfelelő földtakarással rendelkezik, kiválóan alkalmas a bor, pezsgő, üdítők tárolására. Az itt lévő hordók, dézsa tönkrement, kidobandó vagy eltüzelendő.

A szőlő ki van adva egy szőlész,- borásznak, aki a szőlőt elviszi, máshol dolgozza fel és tárolja a bort, nem ezt a pincét használja. Annyi bort hagy a mindenkori tulajdonosnak amit megiszik. A szőlész,- borász, igény esetén, külön megállapodás alapján, távlatban is művelné a szőlőt.

A vendégház földszintje kb. 52,48 m2, tetőtere kb. 55,70 m2 nettó alapterületű. A tetőtéri hasznos alapterület ennél kevesebb, az 1,9 méternél alacsonyabb alapterületű helyiségrészeket le kell vonni.

A ’90-es években épült téglaépítésű épületben jelenleg két apartman található vizesblokkal, de egyszerű alakítással három külön bejáratú apartmant ki lehet alakítani. A területre be van vezetve a víz, a villany 3 x 32 Amper és a szennyvízcsatorna. Gáz, igény esetén bevezethető. Melegvizet villanybojlerek biztosítják. Riasztórendszer ki van építve.

A csendben, nyugalomban, és a jó levegőn tökéletes pihenés, alvás esik a tetőtéri szobákban. Az ablakok fel vannak szerelve szúnyoghálókkal és automata működtetésű redőnyökkel.

A tetőtéri hálószobákban itt lehet illemhelyet és fürdési lehetőséget használni.

Az ingatlant, mindazoknak jó szívvel ajánljuk, akik szeretnek enni-inni, szeretik a vörösbort, fehérbort, jól érzik magukat a szabadban a Balaton látványában gyönyörködve élvezik a nyugodt, békés környezetet. Az ingatlan irányára: 190 millió Ft. 

Lőkös Gáborné Erika ügyvezető 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné Erika ügyvezető 06-30-218-0000

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.