Ingatlankereső

Balaton déli part - Balatonvilágos

Kód: eladó-szőlő-Balatonvilágos-70

2,4 hektár szőlő megnevezésű föld, Balatonvilágoson eladó

Lakóház, tanya építési lehetőség, szőlészkedhet, borászkodhat

Kiváló termőképességű 24034 m2 nagyságú, a tulajdoni lap szerint szőlő megnevezésű földterület eladó. A földterület, Balatonvilágoson található, állandó lakosok közelében. Aszfaltos útról lehet közelíteni. A közelben lévő vezetékes ivóvíz, villany bevezethető.

Kevesen tudják, hogy itt Balatonvilágoson termelték a badacsonyi borok szőlőjét. A Badacsonyi Állami Gazdaság egykori földjei ma is kiváló szőlőtermelő területek. 

A földterület, kb. 194 méter széles és kb. 124 méter mély, bekerítve nincs. Rendezési Terv szerinti övezeti besorolása Má-1, általános mezőgazdasági terület. A termény feldolgozására építhető épületben, lakófunkció is szerepelhet. A beépítés legnagyobb mértéke 2 %, építménymagasság 5,5 méter, terepszint alatti beépítés mértéke 6 %, de nem lehet nagyobb, mint 1000 m2, előkert mélysége 5 méter lehet. A területen akkor lehet építkezni, ha 80 % -ban szőlővel be van telepítve.

A föld egy részén, kb. 4000 m2 térmértékű területen, zöldség, gyümölcs is termelhető. A föld műveléséhez, termény feldolgozásához szükséges, felépítendő földalatti és földfeletti építményben, kialakíthat egy lakóházat is, melyet az állandó ittlakáson túl, nyaralóként használhat. A megtermelt termény, a bor, a szőlő eladható. 

A terület bekeríthető, a kerítések mentén gyümölcsfák ültethetők. Állandó itt tartózkodás esetén, a termény megvédhető. Mivel a villany megoldható, lehet ásni vagy fúrni kutat az öntözővízhez.

A földterületet a 2013. évi CXXII. földtörvényben rögzített feltételeknek megfelelő, mezőgazdasági végzettséggel rendelkező személy vásárolhatja meg. Az adás-vétel során a környező szomszédoknak, helyben gazdálkodó gazdáknak, bérlőknek, illetve a törvényben meghatározott személyeknek elővásárlási joguk van a területre. A jó termőképességű föld vételára 16 millió Forint.

Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.