Ingatlankereső

Balaton déli part

Kód: eladó-családi-ház-Ádánd-611

Vidéken nagyobb a túlélési esély

Saját maga által termelt bio növényeket és friss húst tud enni.

Balaton déli partján, Siófoktól kb. 10 kilométerre, dombok, erdők ölelésében lévő településen, Ádándon, 1704 m2 térmértékű telek eladó, rajta egy bontandó épülettel. Az ingatlan tulajdoni lap szerinti megnevezése kivett lakóház udvar. A rossz állapotú ház ott léte jó, mert különösebb építési engedélyezési bürokrácia nélkül újjáépíthető. Övezeti besorolása Lf-2, falusias lakóövezet, oldalhatáron állóan, 30 %-os beépítéssel, 5,5 méter építménymagassággal lehet lakóházat építeni. A zsákutcában lévő ingatlan környezetében karbantartott házak, rendezett porták vannak. 

A telek korábban művelve volt, konyhakerti növényeket termeltek itt tulajdonosai, mára azonban eléggé elhanyagolt, gazos. A kitisztítást követően az új tulajdonos is megtermelheti a vegyszermentes, bio növényeket: krumpli, paprika, paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, tök, uborka, káposzta... stb. A jó minőségű föld, gyógynövény termesztésére is alkalmas.

A kerti veteményes nagy előny, ha saját magunk termesztjük meg zöldségeinket, gazdagabbak lesznek tápanyagokban, és biztosan nem fognak rovarirtószereket, vagy más vegyszereket tartalmazni. A veteményessel sok a munka, hiszen az ültetést, locsolást és a betakarítást is nekünk kell megcsinálnunk, de ha a végeredményt nézzük (egészséges táplálkozás), mindenképp megéri a fáradozást.

A növénytermesztés mellett a terület övezeti besorolása lehetővé teszi haszonállatok tartását a közegészségügyi előírások betartásával (nagy haszonállat 5 db): ló bivaly, szamár, tehén (kis haszonállat 20 db) sertés, juh, kecske, baromfi: tyúk, kacsa, liba, pulyka, kisállat: nyúl.

Vitathatatlan, hogy a növekvő, saját magunk termelte konyhakerti növények látványa, gondozása és feldolgozása az egyik legjobb dolog, amit a kert adhat friss növényekkel színesíti az étrendet, biztosíthatja egy-egy család önellátását. A gondosan tervezett, szépen kivitelezett, lelkiismeretesen gondozott konyhakert a porta díszéül is szolgálhat.

Közművek közül telken belül van a vezetékes ivóvíz, a villany, a szennyvízcsatorna és a vezetékes földgáz.

A túlélésre, bio növénytermesztésre, állattartásra is alkalmas vidéki ingatlan vételára 6,5 millió Forint. A megtekintési időpont egyeztetéséhez legyen szíves felhívni Lőkös Gáborné Erikát a 06-30-218-0000 telefonszámon.

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.