Ingatlankereső

Veszprém

Kód: Eladó-lakás-Veszprémben-188

Azonnal költözhető, első emeleti, egyedi fűtésű, felújított téglalakás, Veszprém kertvárosában eladó

A lakás üres, nem kell várni, hogy kiköltözzenek belőle és nem felújítással, festéssel kell kezdeni.

Figyelem!

Az alább, ismertetésre kerülő lakás eladása, már nem aktuális, csupán referencia munka szerepét tölti be.

Veszprém zöldövezetében csendes nyugodt helyen, közel az egyetemhez, első emeleti, két szobás, egyedi fűtésű téglalakás, kizárólagos használatú tárolóval eladó. A lakás, társasházon belüli, első emeleti elhelyezkedése a legjobb, nem kell sokat lépcsőzni, körbefűtött, miáltal csekély a fűtési költsége.

Általában a lakóépületeken belül, kiemelt jelentőségűek az első emeleti lakások. Ez az a szint, amely mindenki számára elfogadható ahol nincs lift, és ha valaki irodának (pl. ügyvéd, könyvelő, stb.) használja, még szívesen felmennek az ügyfelek.

A közelben több bevásárlási lehetőség, bölcsőde, óvoda, iskola, orvos, gyógyszertár, egyetemi menza, gimnázium, posta, étterem, sportlétesítmény, helyi járatos autóbuszmegálló található. A park fái között ülőpadok vannak, itt lehet üldögélni, levegőzni. Az épületek között van több modern játszótér a kisgyermekek részére, melyek az uniós szabványnak megfelelőek. A képen, a társasház előtti park egy része látható.

Úgy látszik elsőre nem érzékelhető a hely jósága. Ez az egyetem közelében fekvő lakóépület a Hóvirág lakótelep egyik épülete. A régi ember épülte ide, és mint ilyen, helyileg jobb helyen van, mint a Vámosi úti temetővel szembeni "Takácskert", vagy a város peremkerületén lévő "Bakonyalja" lakópark. A régi ember is a jobb helyeket foglalta el elsőként.

A lakóépület szerkezetei, az igazi, régi vágású, becsületesen megépített szerkezetek. Alapozása beton,- külső főfalai 38 cm (vakolva 42 cm) vastag tömör téglafalak,- födémje a nagy energiatartalékkal bíró 26 cm magas, 1,0 méter tengelyosztású vasbeton gerendák közötti BH tálcás födém,- koszorúk,- áthidalók vasbeton szerkezetűek.

A vastag téglafalaknak van hőtároló tömege, melynek köszönhetően a lakás nyáron hűvös, télen meleg. Pótlólagos hőszigetelés (Nikecell) nem készült. Az épületfizikai tulajdonságok és az energetikai követelmények javítása a vastag falszerkezetekkel van megoldva.

A kb. 50 m2-es parkra néző lakás helyiségei: előszoba, konyha, kamra, fürdőszoba, nappali szoba és hálószoba. A hosszfalas épületekre jellemző eredeti beosztás jól használható. Van, aki átalakította, de nem lett tőle jobb a használhatóság. Azért mert régi építész tervezte, még lehet jó. Az önjelölt zsenik, akik a konyhából szobát csináltak és a konyhát bevitték a nappaliba, rosszul jártak. A nappaliba lévők ruhájába, és mindenbe beleívódik a konyha szag, még szagelszívó esetén is. A képen, a lakás eredeti alaprajzi elrendezése látszik.

A lakásba be van vezetve a vezetékes ivóvíz, a szennyvízcsatorna, vezetékes földgáz, villany, kábel TV. A kép, az előszobát ábrázolja a cipőtároló szekrényekkel.

A lakás üres, nem kell arra várni, hogy kimenjen belőle a korábbi tulajdonos. A lakás azonnal költözhető, fel van újítva, ki van festve, nem merülnek fel az ezzel járó költségek.

A lakás teljes felújítását sokéves tapasztalattal rendelkező generál kivitelező végezte. A felújításkor kicserélésre kerültek a padlóburkolatok, a régi párnafás parkettákat, vakpadlót, homokot, salakfeltöltést, a cement-mozaiklap burkolatokat eltávolították, helyette hő- és hangszigetelés, valamint új aljzatbetonra 5-ös kopás-állóságú spanyol járólapok kerültek.

A külső homlokzati nyílászárók hőszigetelt üvegezésű műanyag szerkezetek, szúnyoghálókkal ellátva. A nappali szobából, a konyhából és a hálószobából is a parkra lehet kilátni. 

A víz- és szennyvízvezeték rendszer csővezetékei és szerelvényei is kicserélésre kerültek a strangokig. A régi fali fűtőtestek (fali babák, konvektorok) helyett modern, egyedi gázközponti (gázcirkó) fűtés került kiépítésre. A fűtést és a melegvizet a fürdőszobában felszerelt Junkers turbóventillációs kombi gázkazán biztosítja. A gázkazán kéménye rejtett módon van kivezetve a szabadba, ezáltal az égéshez szükséges oxigént a készülék nem a belső térből használja el. A lakáson belüli hőmérsékletet a nappali szobában elhelyezett termosztát készülékkel lehet szabályozni. A gázvezeték építése és fűtéskorszerűsítés gépészmérnök tervei alapján készültek, átadom az erre vonatkozó hatósági engedélyt és terveket. A képek, a kb. 19,65 m2-es nappali szobában készültek.

A hálószobában nyugodtan lehet pihenni, ugyanis a csendes parkra néz. A képen a kb. 13,68 m2-es hálószoba látható az új, ágyneműtartós francia ággyal. 

A képek, a hálószobát ábrázolják a szintén új gardróbbal.

A WC bidés kivitelű. A fürdőszobában kiépítésre került a mosógép csatlakozás. A képen, a felújított fürdőszoba látszik a Junkers turbóventillációs kombi gázkazánnal. Minden berendezéshez adom a gépkönyvet, használati utasításokat, a lakáshoz az energetikai tanúsítványt.

A villanyvezetékek és szerelvényei is teljesen fel lettek újítva. Új bekötés készült 220 Volt háztartási áram 25 Amper áramerősséggel. A régi alumínium villanyvezetékek helyett a mai kor igényének megfelelő tömör vörösréz vezetékek kerültek beépítésre forrasztott kötésekkel, csövezve. Az egyedi legyártású konyhabútor, az Indesit tűzhely és a szagelszívó egyaránt alig használt. A konyhából is a zöld parkra lehet látni. A képek, a konyhát ábrázolják két irányból nézve.

Tulajdonos, a 2020. 08. 31.-én kelt gázkészülékek felülvizsgálatáról készült jegyzőkönyvet, továbbá az elég jónak mondható energetikai tanúsítványt új vevőnek átadja. Annak, akinek a minőségen kívül a hely is fontos és nem akarja, hogy főzés közben megtöltse lakását a konyhaszag, várjuk jelentkezését. A lakás jelenleg nem lakott, üres, azonnal költözhető. 

A hirdetést készítette, tervezte, kivitelezte és tette közzé Lőkös Gáborné (Erika) 06-30-218-0000

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.