Ingatlankereső

Kód: ref-bakonyi-oázis

Oázis a Bakonyban

Együtt élhet itt a természettel, harmóniában, egymásra utalva

Figyelem!

Az alább, ismertetésre kerülő bakonyi oázis eladása már nem aktuális, csupán referencia munka szerepét tölti be.

Oázis a Bakonyban
bakonyi oázis

A Bakony hegységben, különleges természeti adottságú 159042 m2 magánbirtok, lakóházzal, 6 db átlagosan 3 - 4 méter vízmélységű, összesen kb. 100000 m2 vízfelületű, festői szépségű magántavakkal eladó! A festői szépséget a színeiket állandóan változtató tavak és a természetes környezet biztosítják.

Birtok, tavakkal
Magántó a Bakonyban

Ahhoz, hogy valaki élvezni tudja, a szépséget, állandóan itt kell laknia. Télen, nyáron, tavasszal és ősszel minden nap és napszakon belül is, mindig más-más arcát mutatja ez az ezerarcú, ritkaságszámba menő birtok.

Különösen akkor szép a birtok, amikor nincs szellő, tükörsima a víz, és a fák,- bokrok tükörképe meglátszik a tóban.

A kb. 400 m x 400 m befoglaló méretű, különleges hangulatú, egyedi oázis elegendően el van dugva ahhoz, hogy valaki, akár fiatalon is visszahúzódjon a civilizáció ártalmaitól és elkülönülten éljen itt, semmit nem nélkülözve.

Ugyanakkor a birtok, nincs elzárva a lakott területtől, attól kicsit távolabb (3,5 km) helyezkedik el. Az ingatlant aszfaltos úton, majd azt követően kb. 3,5 kilométer hosszúságban, murvával stabilizált földúton lehet megközelíteni. A birtok megközelítésére személygépkocsi alkalmas, téli hónapokra terepjáró szerencsésebb. 

Az ingatlan, állandó itt tartózkodásra, zavartalan kikapcsolódásra, pihenésre, üdülésre, szórakozásra kiválóan alkalmas! Lehet itt fürdeni, horgászni, csónakázni, a legnagyobb tavon vitorlázni és szörfözni is, sportolni, kertészkedni, állatokat tartani. A birtok egyik erénye, hogy az itt lakó, intim magánéletet élhet itt, nem láthatnak bele az itt lakók magánéletébe a kíváncsiskodók.

A tavak nem alkalmasak haltenyésztésre, mivel a lehalászás nem oldható meg. Így csak a horgászat az, ami igazán működik és működött eddig is. A tavakba korábban, horgászati céllal halak lettek telepítve. A birtok gazdájának eddigi legnagyobb hala, egy 28 kg-os harcsa volt. A tavakban a harcsán kívül süllő, ponty, kárász, keszeg, domolykó, stb. halfajok találhatók. 

A tavak és környéke, ősszel sem veszít szépségéből. Gyönyörű színeket képes előállítani a természet. 

Ahol nem vízfelület van ott sétára alkalmas gyep található fákkal, a fákon kihelyezett madárodúkkal. A termetes fák és az ember által kevésbé háborgatott birtok idevonzzák a madárvilágot. Tavasztól őszig nagyon érdekes „erdei muzsikát”, madárhangokat (kakukk, cinege, pinty, fülemüle, gerlék, nádirigó, varjú, vadkacsa stb.) lehet itt hallgatni. A tavak környékén is, a madárhang a leghangosabb zajforrás.  

A birtok, télen is gyönyörű. Csend van és fehérség.

A személyzetnek ilyenkor is akad munkája. Egy kis hólapátolás, favágás, tüzelés, a halak jég alatti levegőztetése és az állatok etetése, gondozása. A birtokon mindig keletkezik annyi fa, hogy a vegyes-tüzelésű kazánt ellássa tüzelővel, de ha szükséges a gázkazán is működtethető. A gáz, cseppfolyós állapotban, tartályban került elhelyezésre az épülettől távolabb.

Aztán, ha eljön a nyár, más szelek fújnak. A fent körülirt, birtok jelenleg családi szükségletet szolgál ki. Igazából erre a célra kitűnő. Az ingatlan adottságainál fogva naturalista módon elégíti ki egy természetkedvelő család igényeit, egészséges környezetet adva gyermekneveléshez, pihenéshez, feltöltődéshez, házi kedvencek tartásához.

A birtok mindenkori tulajdonosa úgy áldozhat számos hobbijának, hogy otthonról el sem kell mennie. Csak leakasztja a horgászbotot és már élvezheti is a csendet, nyugalmat, a jó levegőt és a biztonságot.

A csónakázáson túl, a nagyobb tavakon vitorlázni is lehet.

Vagy éppen horgászni. Itt egy, a tóbol kifogott 20 kg súlyú harcsa látható.

A békés halakon kívül, ragadozó halak is vannak a tavakban.

A képeken látható patak a telek egyik határa mentén 400 méter hosszúságban csörgedezik. Jóleső dolog a partján sétálni és nézni a méterenként változatos patakfolyást, az állandó változást. 

A képeken a gyümölcsöskert és a veteményes látható. Itt gyakorlatilag megtermelhető a család zöldség és gyümölcs szükséglete, annál inkább is, mert amit itt megtermel, arról tudható, mit eszik.

A konyhakert és gyümölcsös talajának termőképességét az időnként bedolgozott birkatrágya adja vissza. Ez a fajta biológiai körforgás tökéletes egyensúlyt ad a területnek. Ez az egész miliő csaknem teljesen önfenntartó, korlátok és kötöttségek nélkül. 

Ez itt a "gyarmatárú". A személyzet nagyfokú szabadságot élvez. Horgászhatnak a tavakban, bio állatot tarthatnak, bio kertészkedhetnek. A többlet terményből ellátják a tulajdonos konyháját is.

Megfelelő létszámú (kb. 20 db) Magyar racka juh, képes tisztán tartani az egész területet. Ezáltal nincs gaz, nem kell füvet nyírni. A birkáknak a legelő a legtermészetesebb táplálékot adja. A juhok teljesen szabad tartásban élnek. A téli takarmány nagy részét a kaszálón gyűjtött széna biztosítja. Ezek a birkák még nem láttak génmanipulált vagy hormonkezelt táplálékot. A szabadtartásban élő állat hússal is ellátja gazdáit.

Mivel a terület véges térmértékű, a terület tisztántartására sem kell több birka, a szaporulat eladható. A birkák a csűrben vannak elszállásolva. A képek, a rackákat és a csűrt ábrázolják.

A téli takarmány, a kaszálóról begyűjtött, szárított, és a csűr padlásán tárolt széna. A terület egy másik része legelő. A személyzet korán kel, elvégzi a széna forgatását.

A képeken a kaszáló látható.

A birtok körül vadállatok is találhatók.

A tó és környéke nagyon romantikus. A szomszédos learatott kukoricatáblákon mindennapos vendég az őz, a szarvas, a nyúl, a fákon énekesmadarak találnak otthont ennél fogva a birtok, vadász,- horgász,- madarász,- érdeklődésű személynek, vagy legalábbis természetszerető, állatbarát embernek a legalkalmasabb.  

A birtokon az állandó itt tartózkodás céljára családi lakóház, a személyzet részére személyzeti lakás, míg az állatok tartására csűr épült. A családi lakóház a tavak közé, a teljes terület súlypontja közelében épült. Aki a házból bármilyen irányból kitekint széles perspektívát, a saját birtokát, a saját tavait látja. 

A tulajdonos, a házat, a környéken található természetes építési-anyagok felhasználásával építtette. A lakóház vasalt betonalapokon nyugszik, külső falai 60 cm vastag kétrétegű falak (kívül terméskő, belül tégla), nyílászárói tömör tölgyfa nyílászárók. A nyílásáthidalók és a koszorúk vasbetonból épültek. Födém és a tetőszerkezet, túlméretezett faszerkezetek, tetőfedés anyaga nád. A legnagyobb tó a házzal és a növényzettel ma már egy ritka, különleges természetes világot alkot. 

A 2000 évben használatba vett ház, nagyon masszív építésű, az időjárás viszontagságai elől biztonságos menedéket nyújt. A felhasznált anyagok és szerkezetek hosszú élettartamúak, ennél fogva a ház, maradandó alkotás. A ház minden nyílászáró szerkezete tömör tölgyfából készült. Ahhoz, hogy egy tölgyfából nyílászáró szerkezet készüljön, évekig kell szárítani. Megfelelő karbantartás mellett sokáig fogja szolgálni tulajdonosát és örököseit. A képeken a tóparti lakóházból egy - egy részlet látható.

A lakóház helyiségei az alábbiak. Az alagsorban: nyári konyha, kazánház két kazánnal (gáz és vegyes-tüzelés is), pince, csónaktároló helyiségek találhatók. A földszinten: Nappali-szoba, 3 hálószoba, dolgozószoba, vendégszoba, személyzeti-szoba, 3 fürdőszoba, télikert, konyha, közlekedő, teraszok, kétállásos fűtött garázs, egyéb helyiségek vannak. Az épület alaprajza nem a szokványos téglalap, hanem kereszt alakú, négy épületszárnnyal, ennél fogva a háznak összesen nyolc sarka van. Mindegyik szárny valamelyik tóra néz. 

A kb. 51 m2-es nappali-szoba, a nagy üvegezett felületeinél fogva világos helyiség. Több funkciója is van, társalgó, étkező, könyvtár, stb. A tó víztükre felé tájolt teraszok biztosítják a ház és a természet közötti kapcsolatot. A nappali szobából és a konyhából közvetlen kijárat van a teraszra, ezáltal lehetőség nyílik a szabadban történő tópanorámás étkezésekre is.

A legtöbb helységben, sarokablak van alkalmazva, a tavakra történő kétirányú kilátás biztosítására. A víz látványa nyugtatóan hat! Az épületből és a teraszokról is a víz állandó látványa élvezhető. A ház mindegyik sarokablakából valamelyik tó látszik.

A lakóház rendelkezik egy külön-bejáratú önálló apartmannal is, szobával, terasszal, fürdőszobával, főzési lehetőséggel. A képen látható szoba fagerendás födémje a régi hagyományok szerint van kivitelezve. A tölgyfa teraszajtó közvetlenül a szabadba nyílik. Ha beköszönt az ősz, az addig kint lévő virágok bekerülnek a télikertbe. 

A családi lakóházban több fürdőszoba kiépítésre került. A fürdőszobák a kereskedelemben kapható modern berendezési tárgyakkal vannak felszerelve. A víz saját fúrt kútról van biztosítva, melyet szivattyú szív fel, 70 méter mélységből. A meleg vizet 2 db gázbojler állítja elő. A keletkező szennyvizek szikkasztására, engedély alapján készült szikkasztó szolgál. Az épület súlyponti részében került kialakításra a kétállásos fűthető garázs is.

Ha az itt élőknek társaság iránti vágya van, meghívhatja barátait, ismerőseit is, van hely a társalgásra, és szálláslehetőség részükre. A nappali szobának gyertyafénynél is fantasztikus hangulata van. A képek szintén a nappali szobát ábrázolják, 2007 karácsonyán.

Gyermekei, ha vannak, birtokon belül biciklizhetnek, lovagolhatnak, csónakázhatnak, vitorlázhatnak, szörfözhetnek. Miközben az anyjuk főzi az ebédet, az ablakból szemmel tarthatja a csónakból horgászó gyerekeit, vagy a nagymama az unokáit.

A gyermekek megtanulhatják, hogyan kell tüzet rakni, halat fogni, madarászni, hogyan kell környezetükkel harmóniába élni. Észrevétlenül tanulhatják meg a fák, virágok, gombák, madarak, halak nevét, továbbá, hogyan vegyék el a természettől azt, amire szükségük van, anélkül, hogy a környezet természeti értékei sérülnének.

Úgy tanulhatnak meg táborozni, krumplit pucolni, gulyást főzni, sátrat állítani, saját fogású halat pucolni, sütni, hogy el sem kell, hagyniuk a birtokot. Fogadhatják a barátokat, vendégeket, van hely bőven mindenre, több társaság úgy el lehet a birtokon, hogy nem látják, és nem hallják egymást, ha nem akarják.

A képen a személyzeti szállás látszik az egyik munkaeszközzel, egy kistraktorral.

A birtokot lehet fejleszteni is. Szeparáltsága folytán alkalmas zártkörű igénnyel rendelkező társaságok fogadására, vállalati tréningek tartására, üzletfelei megvendégelésére oly módon, hogy tárgyalásaikat semmilyen körülmény nem zavarhatja meg.

Partnerei, legyenek azok hazaiak vagy külföldiek, igényeit maximálisan figyelembe véve kiszolgálhatja a "kíváncsiskodók" teljes kizárásával, és nem elhanyagolható üzleti sikerekre tehet szert, ha legfontosabb partnereit vagy barátait nyaraltatja itt. Egy kellemes hétvége, vagy pár "jó nap" után, tessék elhinni, üzleti partnerei engedékenyebbek lesznek a szerződési feltételek kidolgozásánál és a szerződés aláírásánál. Természetesen az infrastruktúra és komfort fejlesztendő, ha nagyobb létszám jelenne meg a birtokon.

Rekreációs feladatokra is megfelel az ingatlan, hiszen munkatársai figyelmét semmi nem vonja el, igazán jól lehet a munkára, tanulásra koncentrálni, majd nyugodt, valóban pihentető alvás után jöhet a következő munkanap, de az ingatlanban rejlő lehetőségek az aktív pihenést is biztosítják. Nem utolsó sorban említem a jó megközelíthetőséget, nem messze van az M1-s autópályától, Bécstől kb. 150 km, Budapesttől 120 km, schwechati reptértől kb. 120 km, közelebb van, mint a Liszt Ferenc repülőtér.

Ma, amikor mindenki arról beszél, hogy a bolygónk eltartó képessége véges,- hogy túlszaporodott rajta az emberiség,- hogy 250 százalékkal túlhalásszák az óceánokat, lassan elfogy belőle a hal,- hogy létbizonytalanság és komoly gondok várhatók az élelmezésügyben, az egészségügyben, azt gondolom az ilyen birtokokért arannyal fognak fizetni…

A birtok megvételével: lesz tető a feje fölött, ahol stressz-mentesen élhet,- lesz tüzelője,- lesz vegyszer-mentes ivóvize,- rákkeltő anyag-mentes ennivalója. Az ingatlanon lévő kb. 100.000 m2 vízfelületű, kb. 350.000 m3 térfogatú víz feletti részleges önrendelkezési jogánál fogva, melyet a kavicságyon átszivárgó patakvíz táplál (gyakorlatilag nem apad el), szabadon használhatja, fürödhet, horgászhat, vitorlázhat.

Patak,- víz,- erdő,- rét,- napfény,- csend,- nyugalom,- jó levegő várja otthon az ingatlan tulajdonosát. Ha visszavonul az üzleti élettől, kiülhet a saját háza elé a tópartra, és ebben az egyedülállóan gyönyörű, csodálatos környezetben töltheti napjait, élvezheti munkájának megérdemelt gyümölcsét. Az ingatlan irányára: xxx millió Ft.

A hirdetést készítette, tervezte, kivitelezte és tette közzé Lőkös Gáborné és társai, 06-30-218-0000

A balatoni-ingatlanok.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.